Visual Identities

Huisstijl voor DSL Webservices

Huisstijl voor DSL Webservices

Klant: DSL Webservices
Project: Brand identity
Ontwerper: Nick
Jaar: 2024
Medium: Huisstijl, logo

De essentie van DSL webservices​ vinden

Bij Visual Identities zijn we er trots op dat we niet alleen logo’s en stijlgidsen creëren, maar ook visuele identiteiten creëren die diep resoneren met onze klanten. Wij geloven dat een merkidentiteit de visuele vertaling is van een organisatie. Als je meer wilt weten over wat een merkidentiteit is, bezoek dan hier onze recente blog. In 2024 hadden we het voorrecht om samen te werken met DSL Webservices aan een vernieuwde merkidentiteit.
Voordat we in ontwerpconcepten zijn gedoken, was onze eerste stap het begrijpen van de missie, waarden en doelgroep van DSL Webservices. Door uitgebreid overleg en onderzoek hebben we waardevolle inzichten verkregen in hun toewijding aan een klantgerichte aanpak en het vermogen om andere bedrijven naar nieuwe hoogten te stuwen. Deze fundamentele elementen dienden als leidraad tijdens het ontwerpproces.

DSL webservices tot leven brengen

Met een goed begrip van de identiteit van DSL Webservices begonnen we met het conceptualiseren van hun visuele verhaal. Het logo, de hoeksteen van elke merkidentiteit, moest meer zijn dan alleen esthetisch aantrekkelijk; het moest de toegevoegde waarde van DSL Webservices belichamen. Door een mix van typografie, kleurentheorie en symboliek hebben we een logo gecreëerd dat niet alleen het onderscheidende karakter van DSL Webservices weerspiegelt, maar ook een gevoel van no-nonsense en betrouwbaarheid oproept.
Consistentie is essentieel voor het opbouwen van een sterke merkidentiteit. Met dit in gedachten hebben we een uitgebreide stijlgids ontwikkeld die regels schetst voor logogebruik, kleurenpaletten, typografie en visuele elementen. Elk aspect van de stijlgids is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat het merk van DSL Webservices samenhangend blijft op alle contactpunten, van de website tot het marketingmateriaal.

Met DSL Webservices op weg naar succes

Kortom, het herontwerpen van de merkidentiteit van DSL Webservices ging niet alleen over het creëren van visueel aantrekkelijke assets; het ging over het creëren van een visueel verhaal dat DSL Webservices weerspiegelt. Door de essentie van hun merk vast te leggen en deze te vertalen in een samenhangende beeldtaal, hebben we DSL Webservices een krachtig hulpmiddel geboden om verbinding te maken met hun publiek, vertrouwen te kweken en groei te stimuleren. Bij Visual Identities streven we ernaar onze klanten te helpen gedijen in een steeds evoluerend digitaal landschap, en de transformatie van de merkidentiteit van DSL Webservices is een bewijs van die toewijding.
Scroll naar boven